Δωρεάν αποστολή από 129 €
Δωρεάν αποστολή από 129 €
Επιστροφές σε 30 ημέρες
Επιστροφές σε 30 ημέρες
Πάνω από 17.000 προϊόντα
Πάνω από 17.000 προϊόντα

Χορδή τένις Gosen G-Tour 1 (220 m) - black

139,00 €

Προτεινόμενη τιμή λιανικής

130,40 € Αποταμιεύετε 6 %
Κωδικός προϊόντος: TSGT112BK/BLACK
Για πληροφορίες καλέστε
+30 6975 550 550, +30 6983 470 470
Αυτό το προϊόν περιλαμβάνει δωρεάν αποστολή
Στέλνουμε σε 48h
MULTI-ART:
Ποσότητα τιμή προϊόντος
Από 2 τεμ. 121,40 €
130,40 € Gosen G-Tour 1 (220 m) - black
    ST64042.1
Προτεινόμενα Προϊόντα
Χορδή τένις Yonex Poly Tour Fire (200 m) - black

Χορδή τένις
Yonex Poly Tour Fire (200 m) - black

200,00 €
178,40 €
Αποταμιεύετε 11%
Χορδή τένις Yonex Poly Tour Rev (200 m) - orange

Χορδή τένις
Yonex Poly Tour Rev (200 m) - orange

211,00 €
186,90 €
Αποταμιεύετε 11%
ΠΡΟΩΘΗΣΗ
Χορδή τένις Babolat RPM Power (200 m) - electric blue

Χορδή τένις
Babolat RPM Power (200 m) - electric blue

218,00 €
143,40 €
Αποταμιεύετε 34%
ΠΡΟΩΘΗΣΗ
Χορδή τένις Luxilon Big Banger Alu Power 130 (200 m) - silver

Χορδή τένις
Luxilon Big Banger Alu Power 130 (200 m) - silver

331,00 €
193,40 €
Αποταμιεύετε 42%
ΠΡΟΩΘΗΣΗ
Χορδή τένις Babolat RPM Soft (200 m) - radiant sunset

Χορδή τένις
Babolat RPM Soft (200 m) - radiant sunset

240,00 €
152,40 €
Αποταμιεύετε 37%
Κωδικός προϊόντος ST64042.1
Κωδικός κατασκευαστή: TSGT112BK/BLACK
Μήκος χορδής (m): 220
Προφίλ χορδής: μαλακό
Δομή: Μονοκλωστικό νήμα
Υλικό: συν-φωτιστής
Ιδιότητες: δυναμικό περιστροφή
Κύριο χρώμα: μαύρο
Στον κόσμο του τένις, λέγεται ότι η μηχανή της ρακέτας είναι η χορδή. Αυτό είναι μια μεγάλη...Περισσότερο
Πώς να επιλέξετε μια χορδή τένις

Στον κόσμο του τένις, λέγεται ότι η μηχανή της ρακέτας είναι η χορδή. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Ο τύπος της χορδής και η δύναμη που μετράται σε κιλά (στο εύρος περίπου 20-30 kg) με την οποία συνδέονται οι χορδές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το πώς θα παίζει η ρακέτα. Στις μέρες μας, μπορεί να βρούμε νέες ρακέτες χωρίς καθόλου χορδές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε τενίστας πρέπει να επιλέγει τη χορδή και τη δύναμη με την οποία πρέπει να τεντώνεται η χορδή σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Πολύ συχνά συνιστάται η αντικατάσταση των εργοστασιακών χορδών (αν η ρακέτα τις έχει) μετά την αγορά, με νέες χορδές, επειδή η δύναμη με την οποία τεντώνονται οι χορδές στο εργοστάσιο (και ο χρόνος που έχει περάσει από τότε) μπορεί να προκαλέσει ότι, παρά την επιλογή της σωστής ρακέτας για τις ικανότητες του παίκτη, αυτή δεν θα αποδίδει καλά. Κατά την επιλογή μιας χορδής, είναι απαραίτητο να καθοδηγούμαστε από την ελαστικότητα και το πάχος της. Η δύναμη με την οποία πρέπει να είναι χορδισμένες οι ρακέτες δίνεται συνήθως από τον κατασκευαστή. Αυτό εξαρτάται κυρίως από την ανθεκτικότητα του σκελετού της ρακέτας. Οι χορδές πρέπει να αντικαθίστανται συχνά και τακτικά. Η συχνότητα αλλαγής των χορδών εξαρτάται κυρίως από τη δύναμη με την οποία παίζει ο παίκτης, την ένταση του παιχνιδιού, το πάχος των χορδών, το είδος των μπαλών (οι βαριές μπάλες προκαλούν ταχύτερο ράγισμα των χορδών), την τυχαιότητα (χτυπήματα κοντά στο πλαίσιο της ρακέτας), την υγρασία των χορδών (οι φυσικές χορδές από τα έντερα των ζώων είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στο ράγισμα). Συνήθως, οι χορδές πρέπει να αντικαθίστανται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, ακόμη και αν δεν έχουν υποστεί ζημιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα χάνουν ορισμένες από τις ιδιότητές τους (κυρίως την ελαστικότητα) λόγω των αλλαγών στις θερμοκρασίες στις οποίες βρίσκονται και της συνεχούς τάσης, η οποία υπό την επίδραση του παιχνιδιού υφίσταται σημαντική μείωση κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου. Δεν επιλέγουμε τη χορδή για τη ρακέτα. Επιλέγουμε τη χορδή ανάλογα με το στυλ παιχνιδιού και τις προτιμήσεις μας.

Τύποι χορδών

Υπάρχουν διάφοροι τύποι χορδών, ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένες και τη μέθοδο κατασκευής τους. Από την άποψη των χρησιμοποιούμενων υλικών, μπορούμε να διακρίνουμε τις λιγότερο άνετες λεγόμενες "σύρματα", τις πιο άνετες χορδές, τις μαλακές (χορδές από πολυεστέρα), τις συνθετικές. Μεταξύ των πιο άνετων αλλά και πολύ ακριβών, περιλαμβάνουμε τις φυσικές χορδές, οι οποίες ταυτόχρονα είναι και οι λιγότερο ανθεκτικές. Από πλευράς κατασκευής μπορούμε να διακρίνουμε μονόκλωνες και πολύκλωνες χορδές (πολύκλωνες- πολύ άνετες με καλή ισορροπία μεταξύ ανθεκτικότητας και παικτικότητας). Μεταξύ αυτών των άκρων υπάρχουν διάφορες παραλλαγές: από έναν πυρήνα με μονή επίστρωση, με πολλαπλή επίστρωση με επιπλέον διαμορφωμένο εξωτερικό περίβλημα, μέχρι τη χρήση διαφορετικών υλικών στην ίδια χορδή.

Τάση χορδής

Η τάση της χορδής είναι σημαντική όσον αφορά τον έλεγχο και τη δύναμη κρούσης, την ευελιξία και την ανθεκτικότητα της χορδής. Η μείωση της τάσης της χορδής κάνει τη χορδή να απορροφά καλύτερα τους κραδασμούς, να γίνεται πιο ευέλικτη. Δημιουργείται ένα "φαινόμενο τραμπολίνου", το οποίο αυξάνει ταυτόχρονα τη δύναμη κρούσης και μειώνει τον έλεγχο. Η αύξηση της δύναμης προκαλεί αντίστροφες αντιδράσεις.

Διάμετρος χορδής

Η διάμετρος της χορδής επηρεάζει ιδιαίτερα την αντοχή και την ελαστικότητα της χορδής. Προσδιορίζεται σε χιλιοστά και κυμαίνεται μεταξύ 1,1 και 1,4 mm.

Ιδιότητες χορδής λόγω πάχους:

1. Όσο πιο παχιά είναι η χορδή, τόσο μεγαλύτερη είναι η αντοχή, σε βάρος της ισχύος, του ελέγχου, της αίσθησης και της άνεσης.

2. Η λεπτότερη χορδή παρέχει καλύτερη άνεση, αίσθηση, έλεγχο, απορρόφηση δονήσεων και δύναμη κρούσης.

Οι παίκτες που τους αρέσουν τα περιστροφικά χτυπήματα πρέπει να χρησιμοποιούν λεπτότερες χορδές, διότι όσο λεπτότερη είναι η χορδή, τόσο πιο εύκολα περιστρέφεται η μπάλα. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι κατά την επιλογή του πάχους της χορδής, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο αριθμός των χορδών (σχέδιο χορδών), διότι με περισσότερες χορδές, οι λεπτότερες χορδές θα είναι καλύτερες.

Παικτικότητα και ανθεκτικότητα της χορδής.

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς για την Παικτικότητα και την ανθεκτικότητα. Δυστυχώς - όσο πιο "playable" είναι η χορδή (πιο εύκαμπτη άνετα, με καλή δυναμική) τόσο λιγότερο ανθεκτική είναι. Τη μεγαλύτερη αντοχή έχουν οι μονολιθικές, χοντρές "χορδές" που έχουν τη μεγαλύτερη αντοχή. Οι λεπτές πολύκλωνες και οι φυσικές χορδές έχουν τη μεγαλύτερη "παικτικότητα". Όλες οι χορδές που διατίθενται σήμερα στην αγορά είναι ένας συνδυασμός αυτών των δύο παραμέτρων και ταυτόχρονα ένας συμβιβασμός μεταξύ της παικτικότητας και της ανθεκτικότητας. Δεν υπάρχει καμία χορδή στην αγορά που να είναι πλήρης όσον αφορά την παικτικότητα και την ανθεκτικότητα.

Κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη διαμόρφωση μιας νέας χορδής

1. Οι λεπτότερες χορδές διευκολύνουν την περιστροφή.

2. Οι πιο μαλακές χορδές απορροφούν καλύτερα τους κραδασμούς από τις σκληρές χορδές.

3. Οι λεπτότερες ή πιο εύκαμπτες χορδές σας δίνουν μια πιο γρήγορη μπάλα.

4. Με περισσότερες χορδές, οι λεπτότερες χορδές θα είναι καλύτερες.

5. Για μικρότερες κεφαλές είναι καλύτερα να επιλέγετε λεπτότερες χορδές.

6. Με σκληρό σκελετό δεν ενδείκνυνται πολύ σκληρές και χοντρές χορδές.

7. Οι τραχιές (οδοντωτές) χορδές δίνουν στην μπάλα μεγαλύτερη περιστροφή.

8. Οι σκληρές, μονόκλωνες χορδές αυξάνουν την ανθεκτικότητα.

9. Οι χορδές πολλαπλών ινών είναι πιο άνετες αλλά λιγότερο ανθεκτικές.

10. Η εύκαμπτη χορδή δίνει καλύτερη επιτάχυνση από τη σκληρή χορδή.

11. Το πυκνό μοτίβο χορδών π.χ. 18/20 θα αυξήσει τον έλεγχό μας αλλά μειώνει τη δυναμική του χτυπήματος και την περιστροφή.

12. Σπάνιο μοτίβο χορδών π.χ. 16/19 θα αυξήσει τη δυναμική, τη δύναμη κρούσης και την περιστροφή της μπάλας, αλλά με κόστος τον χαμηλότερο έλεγχο.

13. Μια μεγαλύτερη κεφαλή ρακέτας θα συμβάλει στην αύξηση της δυναμικής και της περιστροφής της μπάλας με κόστος τον έλεγχό της.

14. Μεγαλύτερη τάση χορδής δίνει περισσότερο έλεγχο πάνω στη μπάλα, αλλά μειώνει τη δύναμη, τη δυναμική και την περιστροφή. Η μεγαλύτερη τάση χορδών μειώνει επίσης την άνεση στο παιχνίδι.

15. Η ασθενέστερη τάση της χορδής μειώνει τον έλεγχο της μπάλας. Αντίθετα κερδίζουμε καλύτερη δυναμική και περιστροφή, καθώς η μπάλα βρίσκεται στις χορδές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και "δαγκώνει" περισσότερο στη ρακέτα.

16. Η λεπτότερη χορδή θα έχει θετική επίδραση στην υγεία των παικτών, καθώς θα απορροφά περισσότερους κραδασμούς. Ωστόσο, οι λεπτές χορδές έχουν χαμηλή ανθεκτικότητα.

17. Η παχύτερη χορδή θα αυξήσει την ανθεκτικότητα.

18. Το εύκαμπτο σχέδιο χορδής θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε μεγαλύτερη άνεση στο παιχνίδι, σημαντικό για άτομα με πρόβλημα "tennis elbow(πρόβλημα στον αγκώνα)" ή με τον ώμο. Θα επιτύχουμε επίσης μεγαλύτερη δυναμική και περιστροφή, αλλά με κόστος την αντοχή της χορδής.

19. Η σκληρή τάση των χορδών θα σας επιτρέψει να επιτύχετε μεγαλύτερη ανθεκτικότητα εις βάρος της δυναμικής και της άνεσης του παιχνιδιού.

Πραγματοποιείτε μια παραγγελία εκ μέρους μιας εταιρείας εγγεγραμμένης στην ΕΕ, οπότε οι τιμές της παραγγελίας σας εμφανίζονται στο κατάστημά μας χωρίς ΦΠΑ. Μετά την τοποθέτηση της παραγγελίας σας, θα λάβετε ένα τιμολόγιο με ΦΠΑ 0% μαζί με τα προϊόντα σας.